kPNI - therapie

Vincent Oplinus
Vincent Oplinus
0491/ 73 28 51
kPNI - therapie

Met mijn achtergrond als kinesitherapeut werd ik de laatste jaren vaak geconfronteerd met pati├źnten met chronische pijnproblematiek. Wat mij echter altijd getriggerd heeft als therapeut is de 'waarom' vraag. Waarom zijn die klachten er en wat zijn de oorzaken die geleid hebben tot het ontstaan ervan?

Ik zocht en vond antwoorden in de opleiding tot kPNI therapeut, die ik vorig jaar tot een goed einde bracht. Sindsdien liet de kPNI visie me nooit meer los en heb ik ondertussen volledig de switch gemaakt van kinesitherapeut naar kPNI therapeut.

De huidige context ivm het Coronavirus toonde ons recent nog de noodzaak om een levensstijl aan te nemen waarbij we een sterk immunologisch harnas aantrekken om gewapend te zijn voor alles wat nog komen zal. Ik ben er dan ook van overtuigd dat de leefstijlgeneeskunde van kPNI in de toekomst alleen maar belangrijker zal worden.

"Het symptoom is nooit het ├ęchte probleem"

Aarzel niet om contact op te nemen voor meer info.

""Het symptoom is nooit het echte probleem"

Volgens de KPNI, of voluit de klinische psycho-neuro-immunologie, is gezondheid: de mentale, lichamelijke en sociale capaciteit om aan te passen aan de veranderende omstandigheden. De erkende wetenschap is gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke inzichten omtrent voeding, immunologie, endocrinologie, neurologie en psychologie. 

"Het lichaam geeft symptomen weer omdat de persoon de kluts kwijt is. Het symptoom biedt eigenlijk de kans om een gedragsverandering te doen."

(Cfr. Dr. Leo Pruimboom - grondlegger kPNI)