Zonnebank

Annemie Vandamme
Annemie Vandamme
0475/72 08 41
Algemene kinesitherapie en revalidatietechnieken

Extra

  • Pelvische reĆ«ducatie of bekkenbodemreĆ«ducatie
  • Pre- en postnatale kine
  • Endermologie

Huisbezoek is mogelijk na afspraak.

Het menselijk lichaam produceert onder invloed van zonlicht vitamine D3. Het grootste deel wordt door het zonlicht gevormd, een klein deel kan je (bijvoorbeeld in de winter) uit voedingssupplementen halen. Er zijn te weinig voedingsmiddelen waaruit vitamine D kan gehaald worden, de zonnebank gebruiken tijdens de winter is dus een zeer goede aanvulling om het tekort aan zonlicht op te vinden.

Hoeveel vitamine D er wordt aangemaakt, hangt af van de leeftijd, de hoeveelheid pigment in de huid en de tijdsduur dat de huid is blootgesteld aan de zon. Van invloed zijn ook de intensiteit en golflengte van de UV-straling en de hoeveelheid onbedekte huid.
De vitamine D, die tijdens het zonnen door je eigen lichaam wordt geproduceerd, is bovendien goed voor je tanden, weerstand en botten.

Een kleine dosis zonlicht op regelmatige basis stimuleert een groot aantal lichaamsprocessen, onder andere de doorbloeding van huid en spieren, als verschillende klierfuncties worden aanzienlijk verbeterd. Veel mensen vinden het ook ontspannend om onder de zonnebank te gaan. Daardoor ben je minder vatbaar voor virussen en andere ziekteverwekkers.